bratislava-small

Blog - Sprievodca Bratislavou

Najlepšie suveníry z Bratislavy

Odneste si z Bratislavy originálne suveníry, ktoré potešia vašich najbližších a pre vás budú príjemnou spomienkou na chvíle strávené v našom hlavnom meste.

Tradičná keramika

Bratislava patrí medzi tie mestá, kde sa na jednom mieste stretá história, zaujímavá architektúra, kultúra, umenie a tradícia.
Keď sa spoja rôzne živly prírody môže z toho vzísť aj niečo hmotne krásne. Napríklad ručne vyrobené spomienkové predmety z dielne pravej a tradičnej Slovenskej Majoliky. Obyčajná hlina, ktorá stvárňuje úžitkové, kultové, ale aj ozdobné artefakty bola už v minulosti ocenená v Paríži, Philadelphii či Barcelone. Podnik “Slovenská Ľudová Majolika” sa pomaly rozrastá po celom Slovensku. Bižutéria pre kamarátku či mamu, váza pre babku, džbán pre deda a mnoho ďalších nápaditých úlovkov si môže vyhliadnuť aj cez e-shop.

Šúpolienky

Bábiky z kukuričných klasov, za ktorými je krásny príbeh, symbolizujú dedinské práce z čias našich prastarých rodičov. Postavičky s dlhými vrkočmi samotné šúpolie preslávili, no dá sa z neho vyrobiť omnoho viac - košíky, misy, jedálenské prestieranie a pod. Mnohé predmety sa dajú kúpiť v obľúbených predajniach ÚĽUV (Ústredie ľudovej umeleckej výroby) v Bratislave, Prešove, Košiciach, aj prostredníctvom e-shopu.

Moderné kúsky s ľudovým motívom

V súčasnosti veľmi obľúbený portál prezentujúci originálnu ručnú tvorbu domácich autorov - Sashe sa hmýri úžasnými spomienkovými i úžitkovými predmetmi s motívmi slovenského ľudového umenia. Viete, že magnetky sú už out? V kurze sú kalendáre, tričká, nákupné tašky, šatky, obaly na mobil, pánske motýliky aj obrusy. Niekedy je naozaj ťažké rozhodnúť sa pre ten najkrajší darček:-)

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk