bratislava-small

Blog - Sprievodca Bratislavou

Katedrála sv. Martina v Bratislave

Katedrála sv. Martina v Bratislave

V minulosti známe korunovačné miesto uhorských kráľov, bratislavská Katedrála sv. Martina, patrí aj dnes k najimpozantnejším pamiatkam nášho hlavného mesta. Ak ste doteraz známy gotický dóm ešte nenavštívili, skúste sa tu zastaviť pri najbližšej ceste do Bratislavy.

Gotická katedrála bola postavená v 14. storočí ako súčasť mestského opevnenia. V ďalších obdobiach sa dobudovali barokové prvky, avšak po škodách spôsobených požiarom a zemetrasením katedrálu obnovili do pôvodného gotického stavu.

Najslávnejšie časy bratislavského dómu dnes pripomína festival Korunovačné slávnosti, ktorý sa koná každoročne v septembri. Mnohým návštevníkom tak zábavnou formou pripomenie ako prebiehali korunovácie členov uhorskej kráľovskej rodiny v Bratislave.

Katedrálu sv. Martina sa oplatí obdivovať nielen z diaľky, ale aj zblízka. Doprajte si pár pokojných chvíľ a vstúpte do ticha impozantného kostola, prejdite sa zvonku pozdĺž jeho múrov a objavte skryté zátišia alebo vstúpte do tajomného podzemia ukrývajúceho staré krypty.

Kliknite na naše PINTEREST konto, kde nájdete ďalšie skvelé fotografie Katedrály sv. Martina

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk