bratislava-small

Blog - Sprievodca Bratislavou

Bratislava pre milovníkov moderného umenia

Bratislava pre milovníkov moderného umenia

Bratislava ponúka svojim návštevníkom nielen bohatú históriu, ale aj zážitky v modernom umeleckom prevedení. Moderné umenie môžete obdivovať nielen v unikátnej galérii Danubiana Meulensteen Art Museeum na nábreží Dunaja, ale aj priamo v historickom centre mesta, kde vznikla nová galéria súčasného umenia NEDBALKA, špecializujúca sa na tvorbu slovenských umelcov.

Galéria NEDBALKA

Untitled-9

Priamo v srdci Starého mesta, na mieste ktoré v sebe spája atmosféru bratislavskej histórie a svieži vánok moderného umenia v podobe architektonicky unikátnej stavby sa nachádza novootvorená galéria moderného umenia NEDBALKA.

Na prvý pohľad vás očarí unikátny interiér, ktorý pripomína Guggenheimovo múzeum v New Yorku a bol ocenený najvýznamnejšou slovenskou cenou za architektúru.

Na výstavnej ploche 1 529 m2 tu môžete obdivovať vyše 500 diel, z ktorých 160 obrazov a sôch patrí do stálej expozície múzea. Galéria Nedbalka tu prezentuje tvorbu 46 významných slovenských umelcov, výtvarnú modernu od jej zrodu na prelome storočí až po skupinu Mikuláša Galandu a súčasné umenie. Medzi prízemím a prvým poschodím je inštalované geometricko-minimalistické dielo súčasného slovenského umelca Ašota Haasa.

Viac informácií: www.nedbalka.sk

Kde galériu nájdete: Nedbalova ulica 17 (v centre Bratislavy, len 10 minút chôze od Hotela Danubia Gate)

Danubiana Meulensteen Art Museeum

danubiana2

Ak máte čas na trochu dlhší výlet za moderným umením, vyberte sa do jedného z najmladších európskych múzeí moderného umenia – Danubiana. Nájdete ju len 15 km od centra Bratislavy, priamo na cípe polostrova v strede vlniaceho sa Dunaja. Unikátne umiestnenie a kombinácia výstavných priestorov, ako aj poloha na rozhraní troch krajín- Slovenska, Rakúska a Maďarska - ale aj kontrast hladiny rieky, zelených brehov hrádze a šírej oblohy len umocňujú umelecký zážitok z návštevy výnimočnej galérie.

Novozaložený park s rozlohou 8000 m2 ponúkol priestor pre prezentácie sochárskych diel, ktorým vďaka prírodným kulisám a vzdialenej panoráme mesta dodal osobité čaro.

danubiana3

V galérii Danubiana Meulensteen Art Museeum môžete obdivovať diela popredných svetových umelcov a nájdete tu aj predajnú galériu súčasného umenia.

V lete sa môžete vybrať na výlet do galérie aj loďou alebo na bicykli. Viac informácii nájdete v článku Vyhliadkové plavby na Dunaji.

Viac informácii o galérii: www.danubiana.sk

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk